Fluweel
Beersel
Fluweel is een verrassende blend waarbij frambozen en (Muscat Bleu) druiven worden gecombineerd, waarvan de laatste afkomstig zijn uit Zwitserland maar ook in België worden geteeld.
Een nogal funky en aardse, maar ook zeer fruitige neus van duidelijke rode frambozen, rode druiven maar veel minder krachtig in hun pure ‘druivige’ manier dan de frambozen en zich anders manifesterend, boerenland, gekookte erfstuktomaten, vochtig hooi in de late zomer, vochtige klei, boerenerf, rauwe rode kool, rode biet, gestoofde blauwe pruimen (waarschijnlijk een effect van de Muscat-druiven), paarse kruisbessen, rode bes, nat hout, tomatenconcentraat (de frambozen, ongetwijfeld), Griekse yoghurt, Roosvicée. Bessig, sappig zurig in de aanzet, eerst zeer framboos-voorwaarts met een scherp citroenachtig randje en een milder tomaat-achtig zoet-zuur-umami-combinatie, beide gepolijst en verrijkt door de Muscat-druiven, die vinositeit en vlezigheid toevoegen; een scherp citroenachtig randje loopt langs de zijkanten, versterkt door sprankelende, ‘champenoise’ koolzuur.
Zeer afgerond, vol, bijna romig mondgevoel, ‘diepe’ yoghurtachtige melkzuur trekt aan de touwtjes van broodachtigheid, fruitigheid, zurigheid en vlezigheid – met hout dat langzaam naar voren komt tegen het einde, tannine-achtig en een beetje vanille-achtig in combinatie met de zaden en schillen van het fruit.
7% vol. alc.