Kestemont Blauwe Bes
Dilbeek
Vroeger waren de meeste lambikbrouwers ook landbouwers. Dat heeft zo zijn voordelen. Veel van onze ingrediënten kweken we zelf, en we hebben al wel is overschotjes die uiteindelijk niet tot bij een klant zijn geraakt. Wat doe je dan, als je twee palletten blauwe bessen hebt staan die je niet meer verkocht krijgt? De brouwers in ons denken dan: “Zou dat goed passen bij Lambik”? Wat blijkt na vier maanden op vat: pakt van wel!
Onze Blauwe Bes heeft al het goede van Lambik, en een fruitige, aardse smaak van de blauwe bessen. Toegegeven, het is een specialleke en een probeersel. Maar als jullie hem ook kunnen smaken, maken we er sowieso meer van. We hebben 125 gram blauwe bessen gemengd met éénjarige lambik, dit op vat laten rijpen gedurende een viertal maanden, wat na botteling nog eens verder gist op fles. Wij vinden het iets hebben, jullie ook?