Ooit al eens een rijpe, sappige bloedappelsien gegeten in de zon? Je vingers en gezicht plakkerig en rood van het sap? De zoetheid van suikers, de zurigheid, de prachtige rode kleur van zodra je zijn oranje schil doorboort? Een aanrader. Daar gingen we voor met onze lambik met bloedappelsien.

Deze heerlijke bloedappelsienen worden gekweekt in Sicilië en zijn van de moro variëteit. Ze worden allemaal geperst, maar eerst wordt de zeste verwijderd. De zeste gaat samen met het sap in tank en een klein beetje lambik om de gisting te laten starten. Na enkele dagen wordt de tank verder gevuld met lambik van minstens één jaar oud. Een zestal maanden later, als de lambik alle aroma’s heeft opgenomen, wordt het gebotteld en hergist het bier op fles.

Het resultaat is een van bloedappelsien doordrenkte lambik waar de citrus toetsen duidelijk waarneembaar zijn. Verwen jezelf zolang het nog kan! Beperkte hoeveelheid verkrijgbaar.

Dit vind je misschien ook lekker?