Niets beter dan een stevige wandeling op een warme zomerdag in het prachtige Pajottenland en onderweg enkele braambessen plukken, vers van de struik. Onze braambessen kweken we zelf op een boogscheut van de brouwerij, letterlijk de straat uit. Meestal worden deze geoogst tijdens de eerste weken van augustus wanneer de bessen volledig rijp zijn, doordrongen van sap en suikers, lekker zoet zuur van smaak. Zoals altijd plukken we met de hand en werken we 100% biologisch. De bramen worden dezelfde dag nog toegevoegd aan een tank met lambik van ten minste één jaar oud. Dit geeft het meeste smaak af aan het bier.

We mikken op 350 gram fruit per liter bier. Na ten minste zes maanden rijping en gisting op stalen tanks en nog eens zes maanden hergisting in de fles krijgen we een bier met een lichtrode kleur en roze toetsen. De aangename zurigheid van de bramen komt vlot samen met de typische lambik aroma’s. Zowel in de neus als de afdronk komen de braambessen duidelijk terug.

Absoluut te genieten in de zon, of tijdens lange wintermaanden wanneer je snakt naar een beetje zon.

Dit vind je misschien ook lekker?