Het label van ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’ is een promotielabel dat een producent kan verkrijgen op eigen aanvraag. Met het label kan hij zich onderscheiden binnen het gigantische aanbod aan streekproducten.

Voor de één is een streekproduct immers al voldoende als het naar de streek verwijst of als er wordt gewerkt met ingrediënten die van oudsher aanwezig waren. Een ander zou dan eerder denken dat een streekproduct iets moet zijn dat effectief ter plekke in de streek wordt gemaakt, zonder rekening te houden met traditie of grondgebonden grondstoffen.

Voor nog een ander is een streekproduct hetzelfde als een hoeveproduct. Met dit label willen we een duidelijke opsplitsing maken tussen hoeveproducten, lokale producten en de erkende Vlaams-Brabantse streekproducten. Maar om het label te bekomen, moet het product uiteraard aan aantal criteria voldoen.

Drie voorwaarden

Om het label van ‘Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct’ te bekomen, zijn er 3 voorwaarden waaraan een product moet voldoen.

Er is duidelijk een band
met Vlaams Brabant

De productie gebeurt ter
plekke bij de producent

Het product wordt al minstens 5 jaar,
of naar oud recept geproduceerd

Zelf producent? Vraag ons label aan!

Denk je dat je product in aanmerking komt voor het label? Bezorg ons dan onderstaand ingevuld formulier en we nemen spoedig contact op met je om het dossier verder te behandelen.