Bzart Kriekenlambiek is ontstaan uit het samenbrengen van twee glorieuze tradities, de Méthode Traditionnelle voor mousserende wijnen en de spontane gisting voor de lambiekbieren. Het resultaat is een natuurlijk, mousserend kriekenlambiekbier van Belgische origine. Traditionele Kriekenlambiek is een spontaan gistingsbier waarbij aan lambiek, het oudste van de nog bestaande Belgische bieren dat wellicht ontstaan is rond 1300, echte krieken worden toegevoegd. De ‘Kriekenlambiek Oud Beersel’ die als basis dient voor de Bzart Kriekenlambiek bevat 400 gr krieken per liter die gedurende zes maanden gisten op lambiek. Deze kriekenlambiek wordt op fles getrokken met toevoeging van de ‘liqueur de tirage’ welke bestaat uit schuimwijngist en suiker voor nagisting. Het bier rijpt dan minstens negen maanden op fles alvorens het afgewerkt wordt volgens de ‘Méthode Traditionnelle’. Door dit proces wordt fijn koolzuurgas ontwikkeld dat wordt ingesloten in de fles en de kriekenlambiek mousserend maakt. Door toepassing van de ‘remuage’ en de ‘dégorgement’ worden de aanwezige gisten uit de fles verwijderd. Typisch voor Bzart Kriekenlambiek is dat alvorens de definitieve kurk en muselet aan te brengen op de fles, er geen aanzoeting gebeurt door toevoeging van een ‘liqueur d’expédition’. Dit resulteert in een BRUT mousserend kriekenlambiekbier met een overweldigend smaakpalet. Bzart Kriekenlambiek is zeer ‘fraîcheur’ in smaak en afdronk. De amandeltoetsen doen onder meer herinneringen aan de echte kriekentaart uit de goede oude tijd herleven. Het is een prachtig aperitief en is schitterend bij zwarte chocoladegerechten, bij blauwe schimmelkazen, eend, wild en bereidingen met amandelen. Bzart Kriekenlambiek staat op de kaart van gerenommeerde restaurants.