Het idee achter Tervoerke is het brouwen van traditionele bieren met een creatieve touch. We geven de bieren een subtiele twist die het bier net iets complexer maakt. 

Ons eerste bier is Tervoerke Tripel. Het is een goudblond bier van hoge gisting, eigen aan de stijl van de Tripel. Onze tripel is vol van smaak, moutig, met een toets van kruiden en zachte, lichtbittere afdronk.

De naam en het label zijn een verwijzing naar Tervuren: de tram (de mooiste, langste en meest iconische tramlijn, met terminusstation 44), het koninklijk museum voor Midden-Afrika, en de rivier de Voer.

Deze elementen zijn verweven tot een mooi geheel in en rond een wapenschild. 

De naam Tervoerke is grotendeels afgeleid van de Voer. De Voer is een klein riviertje dat ontspringt in het Zoniënwoud en zo via Tervuren, Vossem, Leefdaal, Bertem uitmondt in de Dijle in Leuven. Tervuren werd in 1222 opgericht aan de rivierbedding van de Voer, die toen de ‘Fura’ werd genoemd. Eigenlijk komt de naam Tervuren van ‘Ter’ Vuren, oftewel ‘dicht bij’ de Voer (‘Apud furam’ in het Latijn). De ‘ke’ hebben we toegevoegd omdat het goed klinkt, maar ook en vooral omdat de Vlaams-Brabander bij het bestellen van een biertje, altijd vraagt naar een ‘pinke’.

Dit vind je misschien ook lekker?