HOUTENEIKEN is een donker bier van hoge gisting met hergisting op fles, ongefilterd, houtgelagerd (Barrel Boutique) en met een alcoholpercentage van 9,0% Alc.Vol. 

Het bier rijpte drie maanden op een eikenhouten ton waar eerder Gouden Carolus Single Malt Whisky in zat. HOUTENEIKEN werd voor het eerst voorgesteld op het Barrel Boutique Festival te Mechelen op 18 september 2022.

Schenken op 7° tot 11°

Wat je in de neus ervaart is een goede voorbereiding voor de eerste slok van HOUTENEIKEN. Let goed op, je wordt meteen gekatapulteerd vanuit een groot vat vintage port naar een orgelpunt van een whiskey die ‘heerst over de wereld’ maar mals en zeer aangenaam doordrinkbaar is, alsof je zou willen dat voortaan alle whiskey zo drinkbaar zou zijn. Daarna wordt de smaaksensatie een ganse tijd gedragen door licht geroosterd notenhout waarrond witte chocolade, rozijnen en opgelegde aardbeien en krieken uit een rumtopf zweven. Dit is genieten… Om uiteindelijk met een uitzonderlijk lange afdronk uit te monden in uitdeinende toetsen vanuit al het voorgaande naar praliné met hazelnoot en een zweem van milde zuiderse kruiden en, ja, op het aller einde ook even de parfum van edele hop. Al staat dit exclusieve bier ongelofelijk op zichzelf, in deze beschrijving heb je meteen een rist tips voor foodpairing.

Regio:
Categorie:
Verkooppunten:
logo Hageland

Dit vind je misschien ook lekker?