Adam, he’s a wild thing. 

De Cort Distillery moest even naar Adam happen, goud op de Brussels Beer Challenge. Een bijzondere bekroning, die zij enorm apprecieren, voor een al even bijzonder bier. Wild van geest en spontaan van gisting. Geen evidentie, maar uiteindelijk een prachtig samengaan van appelcider en lambiekbier, beiden gemaakt en gerijpt in het Pajottenland.

De ideale aperitief voor al je feesten.

Volgens de legende schiep God Adam – en later ook Eva – ook al zijn we daar niet helemaal zeker van. We zijn wel zeker dat ook Andy De Brouwer (Sommelier) en Manu de Cort (Meester-brouwer) een Adam geschapen hebben. Maar dan wel eentje van een ander type, een prachtige dans van appelcider en lambiekbier.

De boom die God heeft gepland in de ‘garden of Eden’, ook wel het paradijs genoemd, met de appel als verboden vrucht, vind je ook in het geliefkoosd Pajottenland rijkelijk terug. Het staat dan wel nergens beschreven, maar voor hen is het Pajottenland hét paradijs en dus ook hun tuin met grondstoffen. De Adam is er geboren.

Om kinderen te maken ben je best met twee. Adam is het resultaat van een harmonieus liefdesspel tussen appelcider en die andere godendrank uit het Pajottenland, lambiekbier. De natuur en haar glooiende omgeving met al haar wilde gisten heeft dan ook voor een spontaan huwelijk gezorgd. Samen hebben ze op houten vaten kunnen rusten om nadien op fles verder te rijpen. Na meer dan twee jaar zet Adam zijn eerste stapjes in wereld, hij is klaar om het daglicht te aanschouwen en de kurk mag eraf. Gezondheid.

Wild Adam is een hybride drank die zijn oorsprong vindt in de boomgaarden van Pepingen, hartje Pajottenland. Onmiddellijk na de pluk van de appelen beginnen ze bij De Cort Distillery met de productie van cider. Cider van onze Belgische Jonagold appel is op zich gewaagd, het is niet meteen de appel die je verwacht in cider, maar zij houden van een uitdaging.

Die cider gaan ze spontaan laten fermenteren door de wilde gisten uit de regio. Na volledige gisting, wat ongeveer twee maanden duurt, bekomen ze hun droge appelcider. En dan komt de befaamde lambiek zich (letterlijk) mengen in de debatten. Ze mengen de uitgegiste appelcider en de lambiek in gelijke delen. Met wat jonge lambiek erbij laten ze dit duo meer dan een jaar ‘huwen’ op houten vaten. Net voor het bottelen voegen ze opnieuw een deel jonge lambiek toe die zorgt voor een spontane nagisting op fles en de prachtige parel in het eindresultaat. Dat resultaat is een dorstlessende vlotte drinker met een droge appelfruitigheid en een puntig zuurtje. Ga je voor de natuurlijke smaakbeleving? Draai hem dan even op z’n kop voor het openmaken! Schol.

Wild Adam is een productie in beperkte oplage en zolang de voorraad strekt. In de zomer van 2021 werden de eerste flessen gelanceerd, de volgende reeks mag  je eind 2023 verwachten. Nu is het tijd om er met volle teugen van te genieten.

Dit vind je misschien ook lekker?