Black Label “Limited Edition” (2015)

Oude Geuze Boon Black Label werd in 2015 gecreëerd om de 40ste verjaardag te vieren van Brouwerij Boon. Deze Oude Geuze wordt gekarakteriseerd door zijn droge afdronk, volmondigheid, gebalanceerde zuren en levendige sprankeling. Gebruik makende van één, twee en drie jaar oude Lambiek van eiken foeders, wordt Black Label gebotteld in flessen van 75cl.

Black Label “Second Edition” (2016)

Begin 2016 werd een 2e editie gebotteld. Voor deze ‘Second Edition’ werd een andere blend gemaakt waarbij de hoofdkarakteristieken van deze Oude Geuze, droge afdronk en toch volmondig, in acht gehouden werden, maar waarbij het smaakprofiel lichtjes verschilde. In vergelijking met de eerste editie waarbij het alcohol gehalte 7% was, bevat de Second Edition Black Label iets minder: 6,4%. De fruitige aroma’s van pompelmoes en groene appeltjes komen nog iets meer aan bod in de Second Edition. Hij is ook zachter wat het een uitstekende Oude Geuze maakt als dorstlesser tijdens de warme dagen in het jaar.

Black Label “Edition N°3” (2017)

In november 2016 werd Black Label Edition N°3 gebotteld. De smaak van deze Black Label is weer een tikkeltje anders. Een zeer karaktervolle volmondige smaak, maar nog steeds typisch extra droog zoals de eerdere edities. Toetsen van citrusvruchten zoals pompelmoes zijn discreter aanwezig dan in de Second Edition, vanille en eik zijn meer prominent.

Black Label “Edition N°4” (2019)

Oude Geuze Boon Black Label Edition N°4 is een assemblage van één, twee en drie jaar oude, op eikenvaten gerijpte lambiek. De botteling gebeurde vervolgens op 29 november 2017. De N°4 heeft daarmee reeds minstens 2 jaar tijd gehad om rustig in de juiste condities verder te rijpen op fles in onze brouwerij vooraleer de eerste flessen vrijgegeven werden. De lambiek assemblage hebben we op dergelijke wijze samengesteld om een Oude Geuze te bekomen met een zo droog mogelijke afdronk waarbij tegelijk ook de volmondigheid zeer groot is. Typisch aan deze Edition N°4 zijn verder ook de zacht-zurige toetsen van citrus en groene appeltjes alsook de sterke sprankeling.

Volmondigheid en een droge afdronk, een aangename combinatie

Het is dankzij onze jarenlange ervaring en onze nieuwe brouwzaal die in 2013 gebouwd werd dat we de grenzen van Traditionele Lambiek bieren kunnen verleggen. Deze ervaring en dit gereedschap laat ons toe verder te gaan en compleet nieuwe Geuzes te maken met tegelijk een geweldige complexiteit en balans. Het laat ons toe nieuwe mogelijkheden te exploreren. Dergelijke droge afdronk en volmondigheid samen brengen was een grote uitdaging. Maar het resultaat is een aangename, complexe en goed gebalanceerde Oude Geuze.