“Ik droomde er al lang van de hoevebrouwerij terug in ere te herstellen”

De brouwerij is het kloppend hart van het Craywinckelhof. Het begon allemaal in 1893, toen Germaan Van Obbergen, zoals vele boeren destijds, een kleine hoevebrouwerij opstartte. De brouwerij was echter geen lang leven gegund, tijdens de eerste wereldoorlog legde de Duitse bezetter beslag op al het brouwmateriaal. In 2010 besloot Louis Schrevens, ondertussen de 5de generatie, om de brouwerij terug in ere te herstellen. Ondertussen is Craywinckelhof een moderne micro-brouwerij met tal van mogelijkheden. “In onze brouwerij brouwen we niet alleen onze eigen straffe Hagelander, KraaiKe, maar brouwen we nog tal van andere bieren in opdracht van derden.”

“Aangezien onze brouwerij deel uitmaakt van de rijke Hagelandse biercultuur, nodigen wij u graag uit voor een tasting of rondleiding in een prachtig historisch kader, waar u het brouwersvak zelf kan ervaren.” Wie wil, kan trouwens overnachten en streekgastronomisch dineren op de hoeve. Louis restaureerde het gebouw tot een hoevebrouwerij, B&B en streekgastronomisch trefcentrum.

Brouwerij – Distilleerderij Craywinckelhof brouwt 6 verschillende KraaiKe-bieren en distilleert daarnaast nog jenevers, gin en Hagelandse whisky.