Een echte Belgische vodka, dat stond al lang op hun verlanglijstje en nu kunnen ze er ook echt mee uitpakken, want dankzij hun nieuwe Holstein ketel met retificeerkolom zijn ze in staat te distilleren tot 96% alcohol. Terwijl ze vroeger hun tevreden moesten stellen met 85% is die laatste 10% echt van belang voor een vodka. Zuiverheid, weg met de ‘off-flavors’, de puurheid van de grondstof, de zachtheid van de uiterst langzame distillatie… en de passie. Het zit allemaal in de fles. 

Ze starten het proces met de fermentatie van lokaal geteelde bintjes aardappelen, de aardappel waar de Belg het meest verknocht aan is, want deze zorgt voor onze wereldvermaarde frietjes. Na het koken, afkoelen en fermenteren tot een soort ‘aardappelbier’ gaan ze deze eerst distilleren in hun grote Holstein ketel om tot een spirit van ongeveer 60% alcohol te komen. Vervolgens herdistilleren ze deze in hun kleine ketel met de hoge kolom tot 94-96% alcohol. Na toevoeging van water en het laten rusten tot 6 maanden bekomen ze de spirit die zacht en rijk is. De meest pure vorm van een distillaat. Belgischer kan een vodka niet zijn. Lokaal, korte keten, ambacht, passie en onze Holstein ketels, geniet ervan!

Proef hem puur of in een cocktail om ten volle van te genieten.

Dit vind je misschien ook lekker?