Met deze India voegen ze een volle Arabica koffie met kruidige hints toe. Geniet van deze aromatische koffie met kruidige toetsen, subtiele aciditeit en in de achtergrond lichte toetsen van cacao, walnoten met een geroosterde afdronk.

Origine
De Westelijke Ghats, een ruige keten van bergen langs het westelijke deel van India, vormen de ruggengraat van India’s koffie-industrie. Weelderige groene heuvels met regenwoudreservaten vol wilde dieren bestaan er naast koffie-, thee- en specerijplantages. In het zuiden loopt de Ghats door Karnataka en Tamil Nadu, waar we de geboorteplaats van deze India koffie vinden.

Proces
De koffiestruiken van deze India koffie groeien op zo’n 1.000 tot 1.800 meter hoogte, in het zuidelijke Karnataka en Tamil Nadu. De koffie wordt geteeld in de schaduw van natuurlijk bos en de zilvereik. Die beschermen de plant en teler tegen de brandende zon. Tijdens het oogstseizoen, van december tot februari, worden de rijpe, rode koffiebessen zorgvuldig met de hand geplukt. Gedurende 24 uur worden de bessen ondergedompeld in een waterbad voor fermentatie. Zo verkrijgen ze hun zachte aciditeit. Na de fermentatie worden de koffiebessen zongedroogd op de plantage.

Driedubbele certifiëring
Deze koffie is niet alleen uniek in smaak, maar ook in duurzaamheid. Hij is maar liefst driedubbel gecertifieerd en daarmee de meest duurzame JAVA koffie. De koffie werd geproduceerd in samenwerking met Fairtrade, het Europees Bio label én CO2-neutraal gebrand.

Ook beschikbaar in gemalen koffie.

Regio:
Categorie:
Verkooppunten:
logo Hageland logo Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct