Een van de meest bekende onder de arabica bonen is ongetwijfeld de Maragogype. Deze uitzonderlijk grote arabica boon ontwikkelde spontaan in Brazilië in de buurt van de stad Maragogipe, ten Zuidoosten van Bahia. Ondertussen vind je Maragogype soorten in enkele andere landen waar arabica bonen geteeld worden. KRUZE selecteerde voor U zeer kwaliteitsvolle Maragogype bonen uit Nicaragua.

De plantage Finca Buenos Aires waar deze bonen afkomstig van zijn, is gelegen in de Dipilto bergen van Buenos Aires, tegen de grens met Honduras. Het is een gebied waar enkel specialty coffees geproduceerd worden en dit vooral wegens het microklimaat dat daar heerst. Het belangrijkste objectief van deze Finca is om op een kwaliteitsvolle manier te werk te gaan, en zo lange termijn relaties te ontwikkelen met hun klanten.

De koffieplanten worden er geteeld op een zandbodem, op een hoogte tussen 1200 en 1700m. Ze worden in de schaduw gehouden, en de bodem en planten worden er op een ecologische manier bemest. De planten van de Maragogype variëteit vragen extreem veel zorg, de opbrengst is bovendien laag. In vele gebieden worden de oudere Maragogype struiken vervangen door andere variëteiten, waardoor deze variëteit alsmaar zeldzamer wordt . Echter door zijn naam en faam blijft er vraag naar de Maragogype. Dit verklaart meteen waarom deze bonen duurder zijn in aankoop.

De koffies afkomstig van deze plantages, namen ook al verscheidene keren deel aan de Cup of Excellence competitie. In 2005 nam het bedrijf deel aan de Cup of Excellence met verschillende microlots en behaalde erg goede resultaten. Met hun Maracaturra coffee behaalden ze zelfs de tweede plaats.

De Maragogype is over het algemeen een zachte, fijne koffie, met een heel aparte smaak. Maragogype wordt dan ook vaak beschouwd als de koning onder de koffies.

Categorie:
logo Groene Gordel