Los Encinos is een boerderij, gelegen in de buurt van de rivier Rio Jorco in de Tarrazu regio, en wordt beheerd door de familie Navarro Ceciliano. De plantages strekken zich uit over slechts 4 hectares, tussen 1550 en 1650 m hoog. Er worden 2 variëteiten geteeld : rode Catuai en Caturra.

Toen Eduardo Navarro Jiminez het familiebedrijf ging leiden, was het zijn wens om te schakelen naar de productie van specialty coffee. En op dat moment verwierf hij ook enkel boerderijen. Vandaag heeft Eduardo 7 boerderijen die hij zelf beheert, samen met zijn vrouw en 6 kinderen. Elk lid van de familie beheert zijn eigen boerderij en respecteert daarbij 3 fundamentele waarden : passie, uitmuntendheid en duurzaamheid.

Doordat de percelen van de boerderijen duidelijk van elkaar gescheiden zijn, kunnen de Navarros in microloten te werk gaan, waarna deze nadien naar een kleine partner in de buurt verzonden worden, om de koffie te drogen en te wassen. Het hele verwerkingsproces kan zo in Rio Jorco plaatvinden, alvorens deze bonen verder te verschepen.

In 2016 investeerde de Navarro familie in een eigen wasstation om zelf de controle te krijgen over hun koffies. Ze bouwden een aanzienlijk grote infrastructuur voorzien van ontpulpmachines en wasmachines. Ze noemde de weldoener ‘Coffee Nace’, een samentrekking van hun voornamen ‘Navarro’ en Ceciliano’.

Deze koffie is een zachte koffie, die wat zoet is van smaak, toetsen van hazelnoot en karamel. Een koffie die je gerust de hele dag door kan drinken.

Categorie:
logo Groene Gordel