Deze koffie is afkomstig uit Cajamarca, gesitueerd in het uiterste noorden van Peru, vlakbij de grens met Ecuador. Het is een blend van hoge kwaliteit, samengesteld uit de volgende variëteiten: Catimor, Caturra, Typica en Pache, een mutatie van Typica. De bonen zijn volledig traceerbaar en afkomstig van 6 kleine boeren, “Cafetales” genoemd. “El Mango” is de naam van één van de percelen waar de koffiebonen geproduceerd worden.

De percelen van deze producenten zijn gelegen in de San Ignacio provincie, waar de percelen typisch vaak minder dan 2 hectaren groot zijn. Door de lage volumes koffie die er geproduceerd worden op deze percelen, is het onmogelijk voor elke boer om zijn koffie op zelfstandige basis te exporteren. Daarom doen ze beroep op de coöperatieve “Sol y Café”. De plantages situeren zich op hoge hoogte. Deze koffie wordt door de producenten volledig zelf verwerkt. Nadien wordt de koffie verkocht aan de coöperatieve, die deze verder in loten exporteert.

Van smaak is het een licht zoete en fruitige koffie, met toetsen van gember en kruidnagel. Een lichte koffie die je de hele dag door kan drinken. Laag cafeïne gehalte.

Categorie:
logo Groene Gordel