Dé specialiteit van bakkerij Lanaux is hun kaastaart, en is en blijft nog steeds een voltreffer tot ver over de dorpsgrenzen. De kaastaart is een typische kermistaart die vroeger door de huisvrouwen zelf bereid werd en bij gebrek aan een oven naar de lokale bakker gebracht werd. Op die manier gebeurde dit ook in het kleine Ottenburg en werden de kaastaarten ook naar Werners grootvader Louis Verbruggen gebracht.

Het recept van zijn grootvaders kaastaart werd aan Werner doorgegeven. Hij heeft er zijn eigen persoonlijke touch aan gegeven en het recept nog verder op punt gesteld om zo te komen tot de typische kaastaart van Bakkerij Lanaux. Met veel enthousiasme, fierheid en met zijn grootvader in gedachten, begint hij er graag telkens opnieuw weer aan. Het doet hem telkens opnieuw watertanden als hij de vloeren vol met versgebakken, goudgeel gekleurde en af en toe barstvertonende kaastaarten uit de oven trekt.

De kaastaart is met recht en rede zowat de populairste taart op de toonbank en kan rekenen op een hele schare liefhebbers, ook ver buiten de Ottenburgse grenzen. Begin 2013 brachten de makers van het programma ‘Dagelijkse Kost’ op VRT zelfs een bezoek aan bakkerij Lanaux. 

Dit vind je misschien ook lekker?