‘Het tweede leven van een dorpskroeg’

Onder de kerktoren van het charmante wijndorp Wezemaal vind je al eeuwenlang Herberg In de Ster, in de volksmond ook wel ‘Bij Boeres’ genoemd. Het gebouw staat er al sinds 1620 en in de achttiende eeuw werd het een café. Dat bleef het tot in 1989 toen uitbater Georges het voor bekeken hield. Omdat dit een groot verlies betekende voor het dorpsleven, werd het pand in 2000 vakkundig gerestaureerd.
Aan de voorzijde is er een prachtig zonneterras en op de binnenkoer, tussen de wijnranken, heb je een mooi uitzicht op de kerktoren. Boven het café zijn er 2 grote zalen (20 + 30 personen) ter beschikking en voor uw feesten (van 30 tot 100 personen) kan u terecht in de oude schuur met eigen tap.

Op de kaart vind je Hagelandse specialiteiten, zoals de gegratineerde Werchterse geitenkaas, appel- of witloofpaté, Wezemaalse pensen en producten van ambachtelijke beenhouwerij Vangramberen. Daar hoort uiteraard een lekkere Hagelandse wijn bij of een speciaal biertje van het vat of één van de 14 streekbieren.

De Herberg is een stopplaats voor tal van toeristen, wandelaars en fietsers, die de prachtige streek komen verkennen of een bezoek brengen aan de Wijngaardberg en het Bezoekerscentrum van de Hagelandse Wijn in de dorpskom van Wezemaal. Tine en Dirk Claes heten u van harte welkom!