Bij De Smaakmarkt vind je een proefwinkel én een lunchhuis op 1 locatie.

Proefwinkel
Een winkel is meer dan verkopen van goederen. Anders kan je evengoed in de supermarkt of internet terecht. Kwaliteit en smaak staan bij de SmaakMarkt op het hoogste schavot. Als het dan ook nog kan, gaan ze voor lokale, duurzame en seizoensgebonden producten. Advies geven aan de klant staat centraal. Diverse geschenkmanden vind je er terug om je collega’s, vrienden en familie te inspireren met een uniek cadeau. Ook voor een uitgebreide selectie wijnen kan je er terecht. Elke zaterdag staat de huissommelier bovendien klaar om je te begeleiden in je keuze voor de juiste wijn.

Lunchhuis
“What you see is what you eat”: een zaak met kwaliteitsvolle koffie, bieren, wijnen én inspirerende lunches met broodjes, salades en soep volgens het seizoen. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met ingrediënten uit de winkel en producten uit de streek.

Waar ze voor staan
Smaak komt op de eerste plaats, maar De Smaakmarkt probeert waar mogelijk haar ecologische voetafdruk te beperken. Ze geloven sterk in seizoens- en lokale producten, nemen zelf geregeld de fiets voor kortere afstanden én beperken we het afval door o.a. de groenten te recuperen in heerlijke soepen,… Daarnaast vragen ze aan de leveranciers om geen sproeistoffen en bewaarmiddelen te gebruiken of op z’n minst tot een minimum te beperken. Zo doen ze er de toekomstige generaties een plezier mee en je smaakpapillen zullen er wel bij varen.