Jong konijn met gesmolten witloof ‘Chiconnettes’, oesterzwammen en honing
4 personen
Konijnenruggen aankleuren in boter, bestrijken met honing en 8 minuten garen in een oven op 180°C. Vervolgens 15 minuten laten rusten. Witloof en pastinaak aanstoven in boter. Bevochtigen met bouillon, pezo en een beetje suiker. Zacht laten gaarstoven gedurende ongeveer ½ uur. Oesterzwammen kort aanstoven met sjalot en peterselie.
Kalfsbouillon met het bier en het vocht van het witloof inkoken tot siroop. Opwerken met wat koude boter. Dresseren zoals op de foto.
Recept – Restaurant Arenberg te Heverlee
Ingredienten :
- 4 konijnenruggen
- 250 g oesterzwammen
- 2 eetlepels streekhoning
- 12 stuks witloof ‘chiconnettes’
- 1 pastinaak
- 1 flesje bruin streekbier
- ½ l kalfsbouillon bruin
- 1 bot waterkers
- sjalot
- peterselie
Enkele andere straffe recepten
Stoofpotje van witte pensen, linzen, groentjes en spek
4 personen
40 minuten
Recept van Jeroen De Pauw...
Aan de slag
Cordon bleu Van grondwitloof, kaas en spek
Kook of stoom de kropjes witloof gaar. Laat ze daarna goed uitlekken, zodat er geen water meer in zit. Halveer de kropjes en leg er een plakje kaas tussen. Maak weer een kropje en draai er een plakje spek omheen, zodat j...
Aan de slag
Gegrilde Hermessteak met witloofsalade en mosterdvinaigrette
4 personen
30 minuten
Snipper het witloof fijn en meng het met een vinaigrette van mosterd, olie, azijn, peper en zout. Bak de Hermesteak naar believen in een droge pan. Op de hermesteak zit al een botermarinade die wegsmelt tijdens het...
Aan de slag
Gevulde appel met witloofsalade en creme van zwarte pens
4 personen
30 minuten
Dranktip: Geuze Mariage Parfait van Brouwerij Boon...
Aan de slag