Konijnenruggen aankleuren in boter, bestrijken met honing en 8 minuten garen in een oven op 180°C. Vervolgens 15 minuten laten rusten. Witloof en pastinaak aanstoven in boter. Bevochtigen met bouillon, pezo en een beetje suiker. Zacht laten gaarstoven gedurende ongeveer ½ uur. Oesterzwammen kort aanstoven met sjalot en peterselie.
Kalfsbouillon met het bier en het vocht van het witloof inkoken tot siroop. Opwerken met wat koude boter. Dresseren zoals op de foto.

Recept – Restaurant Arenberg te Heverlee

Ingredienten :

  • 4 konijnenruggen
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 eetlepels streekhoning
  • 12 stuks witloof ‘chiconnettes’
  • 1 pastinaak
  • 1 flesje bruin streekbier
  • ½ l kalfsbouillon bruin
  • 1 bot waterkers
  • sjalot
  • peterselie

Enkele andere straffe recepten

Cordon bleu Van grondwitloof, kaas en spek

Kook of stoom de kropjes witloof gaar. Laat ze daarna goed uitlekken, zodat er geen water meer in zit. Halveer de kropjes en leg er een plakje kaas tussen. Maak weer een kropje en draai er een plakje spek omheen, zodat j...
Aan de slag