
Ballantine van kalfs met Jonagold en krenten, witloofsalade en streekbrood
4 personen
- Doe het gehakt in een grote mengkom, meng met het paneermeel en de eigelen en voeg peper en zout toe naar eigen smaak.
- Schil de Jonagoldappels en snij ze in kleine blokjes.
- Meng de Jonagold met het gehakt en voeg de krenten toe.
- Gaar in de oven voor 40 minuten op 180°C.
- Maak ondertussen een witloofsalade: snipper het Vlaams-Brabants grondwitloof in reepjes, voeg de stukjes rode ui en peterselie toe.
- Snij het streekbrood, leg hierop de salade en besprenkel met wat azijn en koolzaadolie.
- Serveren met een stukje ballantine.
Ingredienten :
- 800 gr kalfsgehakt
- 2 Jonagold appels
- 4 stronken Vlaams-Brabants grondwitloof
- streekbrood
- koolzaadolie
- 3 eetlepels krenten
- rode ui
- witte wijnazijn
- peterselie
- 6 eetlepels paneermeel
- 2 eigelen
Dranksuggestie: vruchtensap uit de streek
Recept – Chef-kok Simon
Enkele andere straffe recepten



Burger van kalfs- en varkensgehakt met een dip van mosterd, bruin bier en honing
Doe het gehakt in een mengkom en voeg het eigeel en paneermeel toe. Meng dit goed. Snipper de basilicum en peterselie fijn en meng dit goed met het gehakt. Voeg ook de pijnboompitten toe. Maak er hamburgers v...
Aan de slag

Tartaar van kalfsvlees uit de streek met salade, frietjes en een mayonaise van koolzaadolie
4 personen
Recept van Kwinten De Paepe...
Aan de slag

Hoevekip met rieslingsaus, siroop van Pinot Noir en krokante lentegroenten
4 personen
De hoevekip mooi aankleuren in hoeveboter. Ongeveer 45 minuten oven van 180°C geven en 20 minuten laten rusten. Saus: Kipbouillon met Riesling laten inkoken, room toevoegen en inkoken. Op het laatste moment opschuimen m...
Aan de slag