
Tartaar van kalfsvlees uit de streek met salade, frietjes en een mayonaise van koolzaadolie
4 personen
- Maak mayonaise van eigeel, mosterd de ster en koolzaadolie. Afkruiden met peper, zout en wat citroensap.
- Snij frietjes en bak ze (eerst op 140°C en dan op 180°C).
- Snij het vlees (dunne lende, platte bil of filet pure) in kleine reepjes en vervolgens in kleine blokjes. Kruid het met peper, zout, Tabasco, Worcestersaus en fijn gesneden pijpajuin, koolzaadolie en bieslook (eventueel ook augurk en opgelegde uitjes). Vermeng alles goed .
- Was de sla en kruid het met peper en zout en wat koolzaadolie.
- Serveer met een lekker glaasje streekwijn.
Recept van Kwinten De Paepe
Ingredienten :
- 650 gr kalfsvlees uit de streek (dunne lende, platte bil of filet pur)
- 4 hoeve-eitjes
- 1 eetlepel streekmosterd
- citroensap (naar eigen smaak)
- 4 dl koolzaadolie uit de streek
- 1 kg aardappelen uit de streek
- tabasco
- worcestersaus
- 1 bussel pijpajuintjes
- bieslook
- augurk (naar eigen keuze)
- opgelegde uitjes (naar eigen keuze)
- sla
- peper en zout
- 1 fles streekwijn (naar eigen keuze)
Enkele andere straffe recepten


Burger van kalfs- en varkensgehakt met een dip van mosterd, bruin bier en honing
Doe het gehakt in een mengkom en voeg het eigeel en paneermeel toe. Meng dit goed. Snipper de basilicum en peterselie fijn en meng dit goed met het gehakt. Voeg ook de pijnboompitten toe. Maak er hamburgers v...
Aan de slag


