Hoevekip met rieslingsaus, siroop van Pinot Noir en krokante lentegroenten
4 personen
De hoevekip mooi aankleuren in hoeveboter. Ongeveer 45 minuten oven van 180°C geven en 20 minuten laten rusten. Saus: Kipbouillon met Riesling laten inkoken, room toevoegen en inkoken. Op het laatste moment opschuimen met staafmixer. Alle groenten krokant afkoken en opwerken in de gesmolten boter. Siroop: De Pinot Noir-wijn uit de streek inkoken met sjalot en een beetje suiker. Afwerken met ingekookte kalfsbouillon en balsamico. Dresseren zoals op de foto.
Recept – Restaurant Arenberg te Heverlee
Ingredienten :
- 1 hoevekip van 1,5 kg
- 1 bot asperges uit de streek
- 200 gr sluimererwten
- 1 bot jonge wortelen
- 250 ml room
- 1 glas Riesling uit de streek
- 1 glas Pinot Noir uit de streek
- 2 stuks sjalot
- 1 dl kalfsbouillon bruin
- 2 dl kipbouillon
- scheut balsamico azijn
Enkele andere straffe recepten
Hamburger van rundsvlees bulgogi, mango-rode kool salade en sweet chili hot sauce
4 personen
Rasp de gember. Doe het rundsvlees in een mengeling van de sojasaus, bruine suiker, look, 1 el geraspte gember, chilipasta (of fijngesneden chilipeper zonder pitjes) en 2 el arachideolie. Laat het zo minimum 2 uur marine...
Aan de slag
Stoofpotje van witte pensen, linzen, groentjes en spek
4 personen
40 minuten
Recept van Jeroen De Pauw...
Aan de slag
Bouillon van kervel met erwtjes en Diestse Cruydtcoeck
4 personen
15 minuten
Maak de bouillon, laat hem doorkoken en doe er de erwtjes bij en de gesnipperde kervel. Snij de Cruydcoecken in fijne sliertjes en doe die bij de bouillon alvorens te serveren. Dranktip: een glaasje streekwijn (Johannite...
Aan de slag