- Rasp de gember. Doe het rundsvlees in een mengeling van de sojasaus, bruine suiker, look, 1 el geraspte gember, chilipasta (of fijngesneden chilipeper zonder pitjes) en 2 el arachideolie. Laat het zo minimum 2 uur marineren in de koelkast.
- Voor de mango-rode kool salade: snij de mango in blokjes, de lente-uitjes in fijne ringen en de rode kool in sliertjes. Voeg samen en doe er het sap van 2 limoenen, de koriander, peterselie, 1 fijngesneden chilipeper (zonder pitjes) en wat olie aan toe. Kruid naar eigen smaak af met peper en zout en eventueel nog wat witte wijnazijn.
- Voor de hot sauce: meng wat sweet chili sauce met wat mayonaise (gebruik evenveel chili sauce als mayonaise). Meng goed door elkaar.
- Steek de hamburgerbroodjes even in de oven (1 min op 180°).
- Afwerking: laat een grillpan goed heet worden. Haal het vlees uit de marinade en grill het kort. Versnij het dan in dunne lapjes. Haal een hamburgerbroodje uit de oven, doe er saus op, dan het vlees en werk af met de mango-rode kool salade.
Dranktip: Een bitter pilsbier of IPA uit de streek
Chef: Raf Verstraete