Gevulde appel met witloofsalade en creme van zwarte pens
4 personen
30 minuten
- Snijd het hoedje van de appels en haal ze leeg met een lepel. Snipper het grondwitloof heel fijn, voeg er de bieslook en de koolzaaddressing aan toe. Haal het vel van de pensen en doe ze in een keukenrobot, mix ze samen met de room en kruid nog eens stevig met peper en zout. Meng er daarna de rozijnen onder. Crumble de mosterdkoekjes fijn voor de afwerking.
- Leg een lepel van de witloofsalade in de appels, doe er een lepel van de pensencrème bij en werk af met de crumble van de mosterdkoekjes. Serveer er eventueel wat tartaarsaus bij.
Dranktip: Geuze Mariage Parfait van Brouwerij Boon
Ingredienten :
- 4 appels uit de streek
- 2 zwarte pensen uit de streek
- 50 gr rozijnen
- 2 dl room
- 2 kropjes grondwitloof uit de streek
- 4 eetlepels koolzaaddressing uit de streek
- 20 gr gesnipperde bieslook
- 4 senoekjes (mosterdkoekjes) uit de streek
- Peper en zout