Mignonette gemarineerd in Oude Geuze, tabouleh met oesterzwam en gesmolten geitenkaas
4 personen
- Marineer de varkensmignonette in oude geuze voor minstens 2 uur (best 6 uur).
- Doe de couscous in een ruime mengkom. Voeg peper en zout toe, bevochtig de couscous met de kippenbouillon en tomaatpassata tot dat de couscous een smeuïge massa wordt. Laat afgedekt rusten.
- Snij de oesterzwammen en sjalotjes. Bak de mignonette aan in vetstof en laat rustig garen. Ondertussen de oesterzwammen samen met de sjalotjes bakken. Voeg de couscous toe, brokkel hierbij de kaas en laat rustig smelten met de pan van het vuur. Op het einde afwerken met koriander en peterselie.
Ingredienten :
- 4 mignonette (varkensvlees) uit de streek
- 1 flesje Oude Geuze
- 200 gr oesterzwammen
- 100 gr geitenkaas
- 200 gr couscous
- 100 ml tomatenpassata
- peper en zout
- peterselie
- sjalotje
- koriander
- kippenbouillon
Dranksuggestie: Oude Geuze
Recept – Chef-kok Simon Goyens
Enkele andere straffe recepten
Jong konijn met gesmolten witloof ‘Chiconnettes’, oesterzwammen en honing
4 personen
Konijnenruggen aankleuren in boter, bestrijken met honing en 8 minuten garen in een oven op 180°C. Vervolgens 15 minuten laten rusten. Witloof en pastinaak aanstoven in boter. Bevochtigen met bouillon, pezo en een beetj...
Aan de slag