• Marineer de varkensmignonette in oude geuze voor minstens 2 uur (best 6 uur).
  • Doe de couscous in een ruime mengkom. Voeg peper en zout toe, bevochtig de couscous met de kippenbouillon en tomaatpassata tot dat de couscous een smeuïge massa wordt. Laat afgedekt rusten.
  • Snij de oesterzwammen en sjalotjes. Bak de mignonette aan in vetstof en laat rustig garen. Ondertussen de oesterzwammen samen met de sjalotjes bakken. Voeg de couscous toe, brokkel hierbij de kaas en laat rustig smelten met de pan van het vuur. Op het einde afwerken met koriander en peterselie.

Ingredienten :

  • 4 mignonette (varkensvlees) uit de streek
  • 1 flesje Oude Geuze
  • 200 gr oesterzwammen
  • 100 gr geitenkaas
  • 200 gr couscous
  • 100 ml tomatenpassata
  • peper en zout
  • peterselie
  • sjalotje
  • koriander
  • kippenbouillon

 

Dranksuggestie: Oude Geuze

Recept – Chef-kok Simon Goyens

Enkele andere straffe recepten