• Schil de pastinaak en zet het op in wat gevogeltebouillon en melk (de pastinaak moet onderstaan), kook gaar en giet af. Kruid het met nootmuskaat, peper en zout.
  • Pureer het en werk het wat op met geitenkaas (naar eigen smaak).
  • Maak een salade van reepjes appel, peer, postelein en kruid met peper, zout en koolzaadolie.
  • Bak eerst het varkensgebraad aan  in wat boter en laat het dan verder garen onder een deksel tot het mooi gaar is. Afkruiden met peper en zout.
  • Serveer met een goed glas streekwijn.

Ingredienten :

  • 800 gr varkensgebraad uit de streek
  • 600 gr pastinaak
  • gevogeltebouillon en melk (pastinaak moet onderstaan in de kookpot)
  • geitenkaas (naar eigen smaak)
  • 1 appel uit de streek
  • 2 peren uit de streek
  • 250 gr postelein
  • koolzaadolie uit de streek (naar eigen smaak)
  • peper, zout en nootmuskaat
  • hoeveboter
  • 1 fles streekwijn (naar keuze)