Varkensgebraad met puree van pastinaak en geitenkaas en postelein met een salade van appel en peer
4 personen
- Schil de pastinaak en zet het op in wat gevogeltebouillon en melk (de pastinaak moet onderstaan), kook gaar en giet af. Kruid het met nootmuskaat, peper en zout.
- Pureer het en werk het wat op met geitenkaas (naar eigen smaak).
- Maak een salade van reepjes appel, peer, postelein en kruid met peper, zout en koolzaadolie.
- Bak eerst het varkensgebraad aan in wat boter en laat het dan verder garen onder een deksel tot het mooi gaar is. Afkruiden met peper en zout.
- Serveer met een goed glas streekwijn.
Ingredienten :
- 800 gr varkensgebraad uit de streek
- 600 gr pastinaak
- gevogeltebouillon en melk (pastinaak moet onderstaan in de kookpot)
- geitenkaas (naar eigen smaak)
- 1 appel uit de streek
- 2 peren uit de streek
- 250 gr postelein
- koolzaadolie uit de streek (naar eigen smaak)
- peper, zout en nootmuskaat
- hoeveboter
- 1 fles streekwijn (naar keuze)