![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/Varkensgebraad-met-puree-van-pastinaak-en-geitenkaas-en-postelein-met-een-salade-van-appel-en-peer.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)
Canneloni van kopafgebraad met zalf van appelconfituur en grondwitloof
4 personen
- Snij het grondwitloof fijn en kruidt met peper en zout.
- Leg de sneden kopafgebraad open en besmeer met de appelconfituur. Leg hierin het gesneden grondwitloof en rol strak op.
- Snij wat rabarber in fijne reepjes en serveer samen.
Ingredienten :
- 4 sneden kopafgebraad
- appelconfituur uit de streek
- grondwitloof uit de streek
- rabarber uit de streek
- peper en zout
Biersuggestie
- Oude Geuze 3 Fonteinen (Brouwerij 3 Fonteinen)
- Chapeau Winter Geuze (Brouwerij De Troch)
Enkele andere straffe recepten
![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/Varkensgebraad-met-puree-van-pastinaak-en-geitenkaas-en-postelein-met-een-salade-van-appel-en-peer.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)
![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/straffe-streekgerechten-lente-restaurant-Arenberg-4378.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)
Jong konijn met gesmolten witloof ‘Chiconnettes’, oesterzwammen en honing
4 personen
Konijnenruggen aankleuren in boter, bestrijken met honing en 8 minuten garen in een oven op 180°C. Vervolgens 15 minuten laten rusten. Witloof en pastinaak aanstoven in boter. Bevochtigen met bouillon, pezo en een beetj...
Aan de slag
![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/streekkalender-2012-mignonette-foto-Luk-Collet-6698bewerkt.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)
![](https://b2938850.smushcdn.com/2938850/wp-content/uploads/2022/08/streekkalender-2012-ballantine-foto-Luk-Collet-7488bewerkt.jpg?lossy=1&strip=1&webp=1)