Bladerdeeg tartelette met gegrilde gekookte ham, snippers oesterzwam, geitenkaas en honing
4 personen
- Rol het bladerdeeg uit en steek met een glas of ring mooie rondjes uit. Prik deze met een vork, zodanig dat er overal gaatjes zijn.
- Leg op bakpapier of bakplaat en bedek met wat gewicht of andere bakplaat zodanig dat het bladerdeeg bakt maar niet zwelt in de oven.
- Bak de rondjes in een oven van 180°C voor ongeveer 8 minuten, ze moeten mooi goud-geel gebakken zijn.
- Eens uit de oven leg je hierop een mooi stukje gegrilde gekookte ham (kort schroeien in een hete grillpan), leg hierop wat gesnipperde oesterzwammen en daarop wat stukjes geitenkaas.
- Hierover wat honing en plaats dan terug enkele minuten in de oven zodanig dat alles opwarmt en de jaas wat smelt.
Ingredienten :
- bladerdeeg
- 1 snede gekookte ham (1 cm dikte ong.) van de lokale ambachtelijke beenhouwer
- 100 gram oesterzwam
- 50 gram geitenkaas
- streekhoning
Biersuggestie:
- Hof ten Dormaal Amber (Hof ten Dormaal)
- Kastaar (Brouwerij De Block)
Enkele andere straffe recepten
Brandnetelkaas met pompoen, oesterzwammen en druiven
4 personen
• Schil de pompoen en haal de pitjes eruit. Snij ze in stukjes en kook ze gaar in wat kippenbouillon.• Giet af, kruid met peper en zout en pureer de pompoenstukjes.• ...
Aan de slag
Jong konijn met gesmolten witloof ‘Chiconnettes’, oesterzwammen en honing
4 personen
Konijnenruggen aankleuren in boter, bestrijken met honing en 8 minuten garen in een oven op 180°C. Vervolgens 15 minuten laten rusten. Witloof en pastinaak aanstoven in boter. Bevochtigen met bouillon, pezo en een beetj...
Aan de slag