• Rol het bladerdeeg uit en steek met een glas of ring mooie rondjes uit. Prik deze met een vork, zodanig dat er overal gaatjes zijn.
  • Leg op bakpapier of bakplaat en bedek met wat gewicht of andere bakplaat zodanig dat het bladerdeeg bakt maar niet zwelt in de oven.
  • Bak de rondjes in een oven van 180°C voor ongeveer 8 minuten, ze moeten mooi goud-geel gebakken zijn.
  • Eens uit de oven leg je hierop een mooi stukje gegrilde gekookte ham (kort schroeien in een hete grillpan), leg hierop wat gesnipperde oesterzwammen en daarop wat stukjes geitenkaas.
  • Hierover wat honing en plaats dan terug enkele minuten in de oven zodanig dat alles opwarmt en de jaas wat smelt.

Ingredienten :

  • bladerdeeg
  • 1 snede gekookte ham (1 cm dikte ong.) van de lokale ambachtelijke beenhouwer
  • 100 gram oesterzwam
  • 50 gram geitenkaas
  • streekhoning

 

Biersuggestie:

  • Hof ten Dormaal Amber (Hof ten Dormaal)
  • Kastaar (Brouwerij De Block)

Enkele andere straffe recepten

Maak dit recept op basis van deze streekproducten!