Cordon bleu Van grondwitloof, kaas en spek
Kook of stoom de kropjes witloof gaar. Laat ze daarna goed uitlekken, zodat er geen water meer in zit. Halveer de kropjes en leg er een plakje kaas tussen. Maak weer een kropje en draai er een plakje spek omheen, zodat je een soort cordon bleu krijgt van witloof. Bak de witloof met het spek nu mooi krokant aan in een hete pan.
Stoof in een ander pannetje de gesnipperde sjalot en de look aan in een klontje boter. Blus met het glaasje witte wijn en laat even inkoken. Voeg nu de room eraan toe en kruid verder af met peper en zout.
Serveer de witloof cordon bleu samen met het sausje. Werk eventueel af met wat gesnipperde peterselie.
Dranktip: Donkerbruin bier
Ingredienten :
• 8 kropjes grondwitloof
• 8 dunne sneetjes ontbijtspek
• 8 plakjes bierkaas van ½ cm
• 1 fijngesnipperde sjalot
• 1 teentje geperste look
• 2,5 dl witte fruitwijn
• 2,5 dl room
• gesnipperde peterselie
• peper en zout
• klontje hoeveboter