Snipper het witloof fijn en meng het met een vinaigrette van mosterd, olie, azijn, peper en zout.

Bak de Hermesteak naar believen in een droge pan. Op de hermesteak  zit al een botermarinade die wegsmelt tijdens het bakken.

Kook de krielaardappeltjes gaar in de schil en pel ze erna. Bak ze voor het serveren nog even op in boter en kruid met peper en zout. 

Serveer er de salade bij en crumble over de salade de mosterdkoekjes.

Dranktip: witloofbier ‘Wit Goud’ van Brouwerij Hof ten Dormaal

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

  • 4 stukken Hermesteak
  • 6 kroppen grondwitloof uit de streek
  • 2 el streekmosterd
  • 8 el koolzaadolie uit de streek
  • 4 el azijn
  • 1 doosje senoekjes (mosterdkoekjes van De Ster)
  • Krielaardappeltjes uit de streek
  • hoeveboter
  • peper en zout

Enkele andere straffe recepten

Junior Beef met zelfgemaakte pickles

Snijd de pickles-groenten klein. Leg een laag groenten in een schaal een bestrooi overvloedig met zout. Werk zo laag voor laag af tot alle groenten verwerkt zijn. Zet ze onder met water en plaats ze 24 uur afgedekt in de...
Aan de slag

Maak dit recept op basis van deze streekproducten!