• Maak eerst een spiesje van rolletjes spek en scampi. Kruidt ze met peper en bak ze in een pan.
  • Schil dan de mango en snijdt deze in stukken. Bak de mangostukken in dezelfde pan.
  • Start dan al met de mengeling van de yoghurt met peper en zout.
  • Kook de rijst gaar.
  • Snipper daarnaast een sjalot en stoof hem in een klontje boter. Als de rijst gaar is, mag je die er aan toevoegen, alsook de nasigoreng kruiden. Werk nadien  met gehakte okkernoten.
  • Dresseer de brochette samen met de mango en de yoghurt saus. Serveer er de rijst bij.

Recept van Jeroen De Pauw

Ingredienten :

• 16 scampi
• 16 sneetjes spek
• 2 mango’s
• 1 zakje nasigoreng kruiden
• 50 gr okkernoten
• 250 gr rijst
• 125 gr yoghurt
• klontje boter
• sjalot

Enkele andere straffe recepten

Cordon bleu Van grondwitloof, kaas en spek

Kook of stoom de kropjes witloof gaar. Laat ze daarna goed uitlekken, zodat er geen water meer in zit. Halveer de kropjes en leg er een plakje kaas tussen. Maak weer een kropje en draai er een plakje spek omheen, zodat j...
Aan de slag

Hutsepot van spruiten, bloemkool, spek en pens

4 personen 40 minuten
Snijd de aardappelen in blokjes en de bloemkool in roosjes. Doe ze samen in een ketel met de spruiten en 2 kippenbouillonblokjes. Zet alles onder met koud water. Kook de groenten en de aardappelen gaar. Giet ze af en ple...
Aan de slag

Zeebaars met gestoofde prei, dragon en anijs

Was de prei en snijd het in stukjes. Stoof de prei aan in wat koolzaadolie en kruid met peper en zout. Voeg er een flinke scheut anisette aan toe en enkele blaadjes verse dragon. Bak de zeebaarsfilets in een pan met wat ...
Aan de slag