Forel fileren, ontvellen en ontgraten. Olijfolie opwarmen, steranijs, appeljenever en wijnazijn toevoegen en over de vis gieten. Drie uren laten marineren. Asperges: helft rauw in fijne reepjes snijden – andere helft beetgaar stomen of koken. Waterkersblaadjes kort blancheren, pureren en afkruiden. Verwerken tot coulis (saus) of kaviaar. De forelfilets in carpaccio snijden en op de rauwe asperges dresseren. Afwerken met de marinade. Dresseren zoals op de foto.

Recept – Restaurant Arenberg te Heverlee

Ingredienten :

  • 2 forellen van 400g
  • 1 bot waterkers
  • 1 bot asperges
  • 1 dl olijfolie
  • 1 scheut appeljenever
  • 1 cl wijnazijn
  • 2 stuks steranijs

Enkele andere straffe recepten

Toast met oesterzwammen en waterkers

Snij de ui fijn en plet een teentje look. Verhit wat boter en bak de oesterzwammen in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin. Voeg er de ui, het teentje geplette look en de gehakte peterselie aan toe.  Verhit ver...
Aan de slag

Zeebaars met gestoofde prei, dragon en anijs

Was de prei en snijd het in stukjes. Stoof de prei aan in wat koolzaadolie en kruid met peper en zout. Voeg er een flinke scheut anisette aan toe en enkele blaadjes verse dragon. Bak de zeebaarsfilets in een pan met wat ...
Aan de slag