Carpaccio van coquilles en appel met vinaigrette van druivenpitolie
Spoel de coquilles met koud stromend water en dep ze daarna droog met een handdoek of keukenpapier. Snijd ze flinterdun met een scherp mes. Schil ook de appel en snijd hem in dunne julienne blokjes. Snipper ook de groene selderblaadjes zeer fijn.
Dresseer de schijfjes coquilles op een bord. Hierop doe je de appelstaafjes en wat selderblaadjes. Kruid met peper en zout.
Maak een vinaigrette van 4 lepels druivenpitolie, sap van een citroen, 1 koffielepel honing en peper en zout. Meng alles goed door elkaar en lepel de vinaigrette over de carpaccio. Werk eventueel af met wat geplette roze peperbolletjes en wat grof zout.
Dranktip: appelcider
Recept van Jeroen De Pauw
Ingredienten :
• 3 coquilles per persoon
• druivenpitolie uit de streek
• Peper en grof zout
• citroensap
• Groene appel uit de streek
• vloeibare streekhoning
• Enkele blaadjes groene selder