Bevroren druivenstick om in een aperitief te plaatsen
4u
Pluk de blauwe en witte tafeldruiven van de tros en steek ze afwisselend op stokjes. Doe alle brochettes in een bakje en zet het in de diepvriezer. Wanneer de brochettes bevroren zijn, serveer ze dan als ijsblokjes in bijvoorbeeld een glaasje streekwijn of fruitsap uit de streek.
Recept van Jeroen De Pauw
Ingredienten :
- 1 tros witte tafeldruiven
- 1 tros blauwe tafeldruiven
- enkele brochettestokjes
Enkele andere straffe recepten
Rood fruit gemarineerd in kersenlikeur, ambachtelijk ijs en crumble van zandkoekjes
Snijd het rode fruit in stukken en doe ze in een kom. Marineer ze in de kersenlikeur en laat een uurtje marineren (hoe langer, hoe beter!). Schil het rode fruit in een bord, leg er een bolletje ijs op en crumble het zand...
Aan de slag
Sabayon met fruitbier en honing
4 personen
Klop in een steelpan de eierdooiers en de suiker goed los. Zet de steelpan op een laag vuurtje en voeg in drie keer, onder voortdurend kloppen, het fruitbier toe. Blijf kloppen tot de saus goed is ingedikt en het mengsel...
Aan de slag
Sorbet van mousserende streekwijn, rood fruit en munt
4 personen
Recept – Chef-kok Simon...
Aan de slag