• Laat de suiker en het water koken en pers hierin de limoenen. Laat afkoelen en meng met de halve fles mousserende streekwijn.
  • Zet het preparaat in de diepvriezer en roer er regelmatig in of draai af in een ijsturbine.
  • Serveer in een cocktailglas met wat rood fruit en overgiet met wat mousserende wijn. Werk verder af met een takje munt.

Recept – Chef-kok Simon

Ingredienten :

  • 1/2 fles mousserende streekwijn
  • aardbeien, rode en zwarte bessen uit de streek
  • munt
  • 300 gr suiker
  • 2 limoenen
  • 75 ml water

 

Dranksuggestie: schuimwijn uit de streek

Enkele andere straffe recepten

Sabayon met fruitbier en honing

4 personen
Klop in een steelpan de eierdooiers en de suiker goed los. Zet de steelpan op een laag vuurtje en voeg in drie keer, onder voortdurend kloppen, het fruitbier toe. Blijf kloppen tot de saus goed is ingedikt en het mengsel...
Aan de slag