Tataki van zalm, koolzaadkorst, slaatje van koolrabi, komkommer, limoen, koriander en honing
Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder het gedeelte met de zaadjes. Snijd de komkommer dan in schuine plakjes. Schil de koolrabi en snijd hem in dezelfde vorm als de komkommerplakjes. Doe alles in een kom en snipper er ook de chilipeper in zonder de zaadjes. Hak er ook enkele blaadjes koriander onder. Marineer de groenten met het sap van de limoen, een lepeltje honing en een koffielepel sojasaus.
Meng de koolzaad met grof zout en peper. Wikkel het zalmhaasje in de koolzaad en bak zeer kort aan in de koolzaadolie.
Snijd nadien de zalm in mooie plakjes en dresseer op het slaatje.
Recept van Jeroen De Pauw
Ingredienten :
• 2,5 kg zalmhaasje
• 1 koolrabi
• 1 komkommer
• Sap van 1 limoen
• Koriander
• Honing
• 1 chilipeper
• Sojasaus
• Koolzaadolie
• Koolzaad