Plantentuin Meise is een van de grootste botanische tuinen ter wereld: 92 ha boordevol planten. Er is altijd wat te beleven in de Plantentuin, bij zonneschijn of regen. Dompel je onder in de tropen, maak kennis met de geschiedenis in het Kasteel of ga op onderzoek in het HOUTlab… Maak een wandeling, geniet van het prachtige landschap en van de immense diversiteit aan planten in onze tuinen en collecties.

Liever wat meer actie? Waarom niet eens het Verwonder-Je-Voetenpad uittesten met het ganse gezin? Of toch liever de GPS-zoektocht? Een kunsttentoonstelling meepikken kan ook. Kijk zeker in de kalender voor een overzicht van alle activiteiten.

Geniet in de Kawa koffiebar van een bijzonder kopje koffie met een zoete lekkernij. Wil je liever een terrasje doen of op restaurant, dan kan je terecht in de Oranjerie, het selfservice restaurant van de Plantentuin.

In de Tuinwinkel kan je terecht voor een aandenken aan een onvergetelijke dag. Snuister tussen botanische schatten, duurzame hebbedingen en bijzondere lekkernijen.