Het maatwerkbedrijf De Vlaspit en wijndomein Coberger in Scherpenheuvel nodigen je uit voor een inspirerend bezoek aan Scherpenheuvel. Zij bieden gezamenlijk een dag-arrangement aan voor groepen, met een bezoek aan het kaarsen- en kurkatelier van de Vlaspit, het eetcafé De Heerlyckheid en de wijngaard van het wijndomein Coberger.

De Vlaspit is ontstaan vanuit het bedevaartcentrum en stelt mensen te werk die elders moeilijk of niet aan de slag geraken. Via een 6-tal ateliers tracht De Vlaspit haar missie van sociale tewerkstelling en duurzaam ondernemen te realiseren: kaarsen- en kurkatelier, groenonderhoud, poets, horeca en energiescans.

Het wijndomein Coberger is genoemd naar Stanislas Coberger, de hofarchitect van Albrecht en Isabella en het brein achter de basiliek van Scherpenheuvel. In 2015 plantte Luc Haekens, tv-figuur en reporter van “De Ideale Wereld”, samen met zijn echtgenote, wijnstokken op de glooiende heuvel van Scherpenheuvel. Zij laten je kennis maken met de Hagelandse wijnen en producten. 

Enkel op afspraak – elke weekdag uitgezonderd maandag.