Klinkt het idee om je eigen kaas te maken aanlokkelijk? Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Dringend materiaal, ferment, stremsel of schimmelculturen nodig? Een teambuilding voor jouw bedrijf of organisatie? Zin in een leuke activiteit met een groep vrienden? Dan ben je bij Hans aan het juiste adres!

Hans Van Grinderbeek, gediplomeerd chefkok en kaasmeester, is de drijvende kracht achter Milk&Magic. Een gepassioneerde foodie met een specialisatie in fermentatie die als geen ander op een verstaanbare wijze de kennis van het kaasambacht kan doorgeven en zijn publiek weet te boeien met zijn enthousiasme, verhalen en anekdotes.

Sinds 2016 is hij de referentie voor kaasmaken in België. Hij wil het ambachtelijk kaasmaken promoten, helpt zuivelbedrijven bij de opstart van hun eigen kaasmaakproductie en geeft opleiding aan de nieuwe lichting kaasmeesters-in-spe.

In de winkel vind je alles wat je nodig hebt om zelf kaas te maken. Kant-en klare starterssets, een uitgebreid assortiment kaasmaakmateriaal maar ook coating, fermenten, stremsel en rijpingsculturen. Via de workshops leer je in één sessie de basisprincipes van het kaasmaken. Zodat je nadien thuis zelf aan de slag kan gaan. Honger naar meer? Dan zijn er ondertussen twee vervolg-workshops waarin je verder kan werken met de opgedane basiskennis.

Ook voor teambuilding is de workshop uiterst geschikt. Liever proeven en luisteren? Een informatieve lezing met degustatie dompelt je onder in de wereld en geschiedenis van kaas.

Hij werkt momenteel aan een boek over kaasmaken en hij werkte mee aan het boek ‘Garage Culinair’ van uitgeverij Minestrone waarin hij het hoofdstuk kaasmaken verzorgde.