De honing wordt ambachtelijk geoogst door een professioneel imker. Zijn passie voor natuur en een grenzeloze fascinatie voor bijen zorgen voor 100% natuurzuivere plantentuinhoning in een potje.

De lentehoning van Plantentuin Meise bevat nectar van de bloesem van onder meer wilg, paardenbloem en verscheidene fruitbomen. Hij is licht van kleur, heel smeuïg en zacht van smaak.

De zomerhoning van Plantentuin Meise bevat nectar van linde- en kastanjebloesem. Er zit ook een beetje nectar van klaver en exotische bloemen uit de tuin in.

De zomerhoning met linde bevat nectar van lindes (Tillia), waarvan er een vijftigtal soorten vertegenwoordigd zijn in Plantentuin Meise. Hij is licht van kleur en heeft een lichte munttoets.

De zomerhoning met paardenkastanje van Plantentuin Meise bevat nectar van paardenkastanje (Aesculus hippocastanum). Hij heeft een krachtige smaak met karameltoets, is donker van kleur en wordt soms in vloeibare soms in vaste vorm aangeboden.

Tip van de imker!
Honing in je thee, melk of koffie? Voeg natuurlijke honing pas toe net voor je de drank drinkt (<35°C). Zo blijven alle natuurlijke eigenschappen van honing bewaard.