Rock Werchter kiest voor lokale verankering en duurzame leveranciers. Live Nation en Streekproducten Vlaams-Brabant vzw (Straffe Streek) gaan hiervoor samenwerken. Zo zal ‘De Smaakfabriek’, de pop up-keuken tijdens het festival, werken met ingrediënten recht van de lokale boer. Loïc Van Impe stelt de gerechten samen op basis van 19 streekproducten van Straffe Streek.

“Artiesten stellen we graag lokale alternatieven voor bij speciale wensen op hun rider. Cateringpartner Bevers & Bevers werkt grotendeels met Belgische leveranciers. Crew en vrijwilligers krijgen bij voorkeur lokale producten geserveerd. Ook voor non-food aankopen, kiezen we maximaal voor leveranciers uit de buurt. Onze merchandise draagt het fair wear label. Lokaal en lekker primeren ook in onze Belgische pop-up keuken ‘De Smaakfabriek’. Met ingrediënten recht van de lokale boer en in samenwerking met Straffe Streek, stelt curator Loïc Van Impe de beste gerechten samen”, zegt Nele Bigaré, Head of Marketing & Communications van Live Nation.

​“Lokaal en lekker zijn inderdaad de sleutelwoorden in De Smaakfabriek. Met ingrediënten recht van de lokale producenten en in samenwerking met Straffe Streek, stellen we enkele verrassende maar vooral lekkere gerechten samen”, vult Loïc van Impe, chef-kok van ‘De Smaakfabriek’, aan. “We zijn fier dat een festival als Rock Werchter in onze provincie plaats vindt. We zien dat als een vorm van promotie voor onze regio”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor streekproducten. “Met dit initiatief kiest Live Nation bovendien voluit voor lokale verankering en steunen ze mee de identiteit en ondernemers van de regio.”

“Voor Straffe Streek is ‘De Smaakfabriek’ hét bewijs dat lokale producten ondertussen mee kunnen groeien in een samenleving die steeds meer op zoek gaat naar een ecologisch alternatief voor haar huidige consumptiegedrag. Rock Werchter vervult hier een mooie voorbeeldfunctie naar andere festivals en toont dat een lokaal verhaal ook op grote schaal zeker zijn plek kan hebben”, besluit Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant.

Proef op de wei van de producten van volgende Straffe Streekproducenten:

Zin in iets anders dan hamburger op de wei? Dan weet je alvast waar je moet zijn! “We gaan maar aan een klein deel van het publiek kunnen serveren, maar het zal wel het beste eten van de wei zijn”, belooft Loïc.

Enkele sfeerbeelden van het persmoment:

Beelden vanop de wei: