Hof ten Dormaal, een statige vierkantshoeve in Tildonk, herbergt sinds 2009 een ambachtelijke brouwerij in een uniek ecologisch concept. Ze verbouwen er hun eigen granen en hop en ze brouwen en bottelen zelf. Alle gerstproducten en draf worden als veevoeder verwerkt voor het vee op de boerderij. Zo is de cirkel rond en dat maakt hen de meest ecologische brouwerij ter wereld.

Naast het bekende ‘Witgoud’, een bier op basis van witloof, produceren ze nog een 20-tal andere eigen bieren en gaan geen uitdaging uit de weg om tot nieuwe creaties te komen. Hof ten Dormaal is een uniek concept waar boeren en brouwen hand in hand gaan. Dit gaat terug op de eeuwenoude traditie waar er thuis op de boerderij gebrouwen werd, met de ingrediënten die op de velden rond het hof verbouwd werden. Deze traditie zet de familie Janssens vandaag verder. Onder goedkeurend oog van vader Andre, boeren en brouwen zoons Dries en Jef lustig voort. Vanuit deze traditie zetten ze vol in op bieren met unieke, innoverende smaken. Op de velden rond het Hof ten Dormaal wordt er zes hectaren aan biergerst, tarwe, haver en spelt verbouwd. Naast de brouwerij liggen twee hopvelden waar zowel op de Engelse, als op de Europese manier hop wordt geteeld. Verder loopt er een proefproject met de KU Leuven om het jaar rond hop te kunnen telen en oogsten.

Na een grote brand in januari 2015 werd de brouwerij volledig vernieuwd. Met twee brouwsels kan nu tot 5000 liter per dag gebrouwen worden. De brouwerij telt vijf gistingstanks van vijfduizend liter en twee van drieduizend liter. De eigen bottellijn heeft een capaciteit van 3000 flessen per uur. Voor de zure bieren wordt er gebruik gemaakt van het eigen koelschip. Hof ten Dormaal was bij de eerste in België om bier te laten rijpen op eiken drankvaten, waardoor het bier een extra rijke dimensie krijgt van de drank die in het vat gezeten heeft. Dit verschilt van seizoen tot seizoen en gaat van whisky en cognac tot porto, madeira of gin.