De tijd staat niet stil

In 2013 stampten Manu en Sofie De Cort een hoevestokerij uit de grond om spirits te maken met alles wat er op en rond de hoeve in Pepingen en de wijde omgeving geteeld wordt. Vandaag, bijna 10 jaar later, heet de stokerij De Cort farm distillery en worden alle spirits ook onder de naam De Cort uitgebracht. In 10 jaar tijd is er dus heel wat veranderd. De stokerij, met Holstein distilleerketels, is ondertussen zeer volwassen geworden en verhuisd naar een hoeve 100 meter verderop. De nieuwe spirits zitten in een 100% gerecycleerde glazen fles en de gin, pastis en Unplugged (spirit zonder alcohol) mogen pronken met het bio-label. Er is zelfs een klein broertje bijgekomen: Wild Adam. Een spontane dans tussen appelcider en lambiek.

Van Veld tot fles, de kortste keten

Er zijn ook heel wat dingen helemaal niet veranderd. Zo houdt De Cort distillery vast aan de korte keten en zoekt en teelt men nog steeds alle grondstoffen zo veel als mogelijk op en rond de hoeve in Pepingen. De grondstoffen worden nog steeds gesorteerd, vermalen en gefermenteerd op de (nieuwe) hoeve en de wilde gisten die de omgeving kenmerken worden optimaal benut. Bij De Cort start de dag nog steeds met evenveel passie en liefde voor het ambacht als 10 jaar geleden.

Je bent trouwens ook nog steeds zeer welkom op de hoeve in Pepingen (The Wild Site). Manu, Sofie en hun ploeg verwelkomen je (binnenkort) met open armen in de bar, shop, eventzaal en de stokerij, allemaal in een volledig nieuw kleedje. Wil je meer weten? info@decortdistillery.be