Bij The JAVA Coffee Company branden ze hun koffie traag, zodat de koffiebonen alle tijd hebben om het beste van zichzelf vrij te geven. Net als jij die, na dat kopje koffie, de hele wereld aan kan!

TRAGER IS BETER
Haast komt kwaliteit zelden ten goede en dat is de reden dat JAVA ervoor kiest haar koffiebonen traag te branden. Door de temperatuur van de koffiebrander geleidelijk te verhogen, kunnen de koffiebonen alle essentiële oliën behouden die de unieke aroma’s en smaken vrijgeven. Het resultaat? Een krachtig kopje koffie dat je de hele dag energie geeft, maar toch zacht is van smaak.

EEN DUURZAAM FAMILIEVERHAAL
Dat familie belangrijk is weten ze bij JAVA maar al te goed. Al sinds 1935 brandt de familie Claes koffie op Belgische bodem. De vierde generatie staat nu aan het roer en zij zetten de koers van innovatie en duurzaamheid verder. Zo schakelden ze over op een 100% klimaatneutrale branding en gebruiken ze voornamelijk gerecycleerd materiaal in hun webshop.

ZOVEEL SMAKEN
Zeg niet zomaar koffie tegen de verschillende soorten JAVA koffie. Naast de vertrouwde smaken als Dessert of Intens is het aanbod zo uitgebreid dat elke koffieliefhebber zijn of haar gading kan vinden. Denk maar aan een heerlijk fruitige boon uit Mexico, een pittige Fairtrade koffie uit Congo of een delicate biologische teelt uit Peru. De verschillende koffies zijn ook te verkrijgen in pads en capsules. Je vindt het volledige aanbod op de JAVA webshop: www.tjcc.be.

KOFFIEBRANDERIJ
Al vier generaties brandt de familie Claes JAVA koffie, sinds 1935. Vandaag is de passie nog groter en het vakmanschap eindeloos meer verfijnd. JAVA combineert ambacht met moderne technologie, een unieke mix en de kracht van het familiebedrijf.