Wildiers
Haacht
‘Heerlijk fruit en groenten op de boterham’
De familie Wildiers was aanvankelijk een boerenfamilie die witloof in volle grond teelde. De overschotten van de groenten werden verwerkt tot pickles en confituur. Het bracht moeder Wildiers op een idee en in 1985 startte de familie een confituur- en geleibedrijfje. In 2006 zet dochter Emilie het familiebedrijf verder. Het gamma overheerlijke confituren en originele konfijten is enorm, van kweeperengelei tot selderkonfijt, aardbeiconfituur en vlierbessensap en veel meer, gemaakt volgens aloude recepten.
‘Maar onze specialiteit is de witloofconfituur en -konfijt’, vertelt Emilie. ‘We waren tenslotte witloofboeren en we zitten hier in volle witloofstreek.’ Alle confituren, geleien en konfijten worden in open, koperen ketels bereid. De kooktijd in een koperen ketel is kort, zodat de smaak van de vruchten en groenten beter bewaard blijft.
Eind 2018 besloot Emilie het familiebedrijf over te laten aan de ondernemer Renaud Craenhals die met veel passie de activiteiten vandaag verderzet.