De nectar wordt vooral van de aanwezige bloemen in de buurt van Schubbeek (Lubbeek) verzameld. Schubbeek ligt op 500 meter van het natuurgebied “Het Spicht” met zijn prachtige voorjaarsflora en het 54 ha groot Troostenbergbos met beuken, tamme kastanje en berken. Aangezien de bijen tot 3000 meter vliegbereik hebben is de ligging ideaal om in deze omgeving de nodige nectar op te halen.

In onze streek is de honing een boeket van verschillende soorten bloemen:

  • Lente honing is een mengeling van vooral wilg, koolzaad, appelbloesem, perenbloesem en allerlei voorjaarsbloemen. Deze honing is meestal licht van kleur.
  • Zomer honing is een mengeling van tamme kastanje, linde en zomerbloemen. Zomerhoning is geel tot lichtbruin.
  • Linde honing: via een dreef met lindebomen kom je aan het kasteel van Troostenberg. Ideaal om daar bijenkasten te plaatsen voor het bekomen van zuivere linde honing. Super lekkere honing.
  • Acacia honing: deze vloeibare honing maken de bijen van nectar afkomstig van de acaciaboom. Door de hoge concentratie aan fructose in de nectar, kristalliseert deze honing bijna niet waardoor de acacia honing zeer lang vloeibaar blijft. Zeker een aanrader.
  • Koolzaad honing: jaarlijks in april gaan imker Luc met een aantal bijenvolken naar het geel bloeiende koolzaad. Deze honing heeft een zeer fijne structuur en speciale smaak.