Zeventien jaar lang werkte Seppe als tuinaannemer maar onderhuids sluimerde het verlangen om een boerenstiel uit te voeren. “Als kind van acht jaar stak ik al de handen uit de mouwen bij een boer in Wijgmaal, waar ik woonde”, herinnert hij zich.

In de Ardennen kreeg hij enkele jaren geleden een aha-erlebnis. “We waren met de quad aan het rijden en opeens zag ik bij een boer varkens buiten lopen. Ik dacht: zo kan het dus ook. Bij een bioboer in Geel stak ik mijn licht op. Ja, je kan varkens buiten houden. Even later ben ik gestart met drie zeugen. Toen de man van het meel langskwam, zei die me: ga je een beetje spelen? Je moet er meer houden. Ik kocht drie zeugen extra. Ondertussen heb ik er een tiental. Per worp volgen er gemiddeld 10 à 16 biggen. Ik zit gemiddeld met 120 à 130 varkentjes.”

Wat begon als droom is nu een goed draaiende boerderij met scharrelvarkens, scharrelkippen, eigen artisanale bloem en een hoevewinkel met beenhouwerij.

In 2023 was Seppe van SDB Boerderij zelfs laureaat van de Korte Keten Kop verkiezing. SDB Boerderij is zo als winnaar een jaar lang het uithangbord van de korte keten in Vlaams-Brabant.