Wat begon met 3 zeugen, is ondertussen uitgegroeid tot een gezellige bende van zo’n 120 varkens.

Hoe leven de varkens?

Mamavarkens (zeugen) dragen 3 maanden, 3 weken en 3 dagen. Aan het einde van deze dracht verhuizen ze naar de piglo-weide. Daar kunnen ze in alle rust, in hun eigen huisje, een nest maken voor de komende biggetjes. Per worp worden er ongeveer 8-16 biggen geboren. Ze blijven bij SDB Boerderij 8 weken bij hun mama.

De varkens krijgen een gezonde mengeling van granen. Deze wordt gehaald bij lokale boeren en uit eigen gewassen. Lekker, gezond en duurzaam!

Zodra de biggen groot genoeg zijn, verhuizen ze naar hun eigen speelweide. Daar kunnen ze wroeten en ploeteren naar believen. Scharrelvarkens zijn gelukkige varkens!

Wanneer de varkens slachtrijp zijn, worden ze met eigen vervoer gebracht naar het slachthuis. Dit zorgt voor minder stress. En minder stress, dat proef je in het vlees.

Sinds 2022 heeft SDB Boerderij een eigen beenhouwerij, waar het vlees zelf verwerkt wordt. Alweer een schakel minder in de keten met volledige autonomie over de versnijdingen en bereidingen.

Benieuwd naar dit (h)eerlijk varkensvlees? Dan ben je altijd welkom in de hoevewinkel. Lekker authentiek varkensvlees, van de bovenste plank, gekweekt met zorg voor dier en natuur.