Weinig economische sectoren zijn zo fundamenteel als de landbouwsector, maar toch is er bij het brede publiek vrij weinig over geweten. Daarom organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden op zondag 17 september de 41ste dag van de landbouw. Vijftig bedrijven gooien hun deuren open, en laten mensen kennis maken met een bijzondere stiel.

Dag van de Landbouw staat dit jaar in het teken van welvaart. Niet toevallig, want in Vlaanderen zijn 120.000 jobs afhankelijk van deze sector. De slogan ‘Het begint bij ons’ blijft ook deze editie relevant, al wil men dit jaar niet alleen kijken naar het begin van de keten, maar ook naar de volgende stappen van boer tot bord. Daarom werkt Dag van de Landbouw dit jaar samen met drie ketenpartners. Dat zijn verwerkende bedrijven die er mee voor zorgen dat onze land- en tuinbouwproducten verwerkt worden en bij de consument geraken.

Dag van de Landbouw biedt een open blik op diverse bedrijven, gespecialiseerd in veeteelt, land- en tuinbouw. Enkele opmerkelijke deelnemers zijn het geitenbedrijf van Boer zkt. Vrouw-deelnemer Garry Sterckx in Itegem, graszodenkweker Van Bael-Peerlings in Meerhout, de historische tafeldruiven van Druiven Dewit in Overijse en hydrowitloofbedrijf Primalof in Oosterzele. Ook de Tectura Tuinbouwschool in Melle, zuivelverwerker Inex in Bavegem en de Tiense suikerraffinaderij nemen deel. Wie dorstig is kan op zijn tournee ook wijnbouwbedrijf Eburon Estate in Tongeren of brouwerij De Cort Distillery in Pepingen aanstippen.

Een overzicht van alle deelnemende bedrijven valt te consulteren op www.dagvandelandbouw.be.

Volgende Straffe Streekproducenten zetten hun deuren open:

Bron: Vilt.be